lunes, 6 de octubre de 2008

ENLLAÇ VIDEO "JU NO KATA".

TORI: DAVID SORIANO UKE: ALICIA PIÑERO

http://es.youtube.com/watch?v=LYQ12MIBzbI

L´IVAN MORENO PARTICIPA AL CIUTAT DE BARCELONA


El Judoka de l´ARVI i professor del Judo Club Vallès va participar el dissabte passat al T. Internacional Ciutat de Barcelona, dins de la Selecció Catalana.

L´Ivan es va classificar en 4t lloc juntament amb Catalunya.

L´enhorabona!
A la foto l´Ivan fent Uchi Mata.

Les judokes catalanes revaliden la primera posició al Torneig Internacional "Ciutat de Barcelona"


L'Equip de Catalunya femení va aconseguir, per segon any consecutiu, la primera posició al Torneig Internacional de Judo "Ciutat de Barcelona", disputat el dissabte 4 d'octubre al Pavelló de l'Associació Esportiva Sant Andreu. Les catalanes es van penjar l'or sense donar opcions a les seves rivals, guanyant els seus enfrontaments amb Madrid, Marsella i Saint Exupery de Tolosa de Llenguadoc. En categoria masculina, Galícia va superar l'equip de l'ACBB París en una emocionant final, mentre que Catalunya es va haver de conformar amb la quarta posició al perdre amb Madrid la final de consolació. Pel que fa a la competició Sub-19, que s'estrenava aquest any, el domini va ser per als equips francesos, ja que els combinats de Marsella "B", Marsella "A", Burdeos i Mazarin París van ocupar tots els calaixos del podi.
El XXXVI Torneig Internacional de Judo "Ciutat de Barcelona" va tornar a confirmar que les judokes catalanes tenen un alt nivell competitiu. L'equip dirigit per Alícia Piñero va superar per un ajustat 3 a 2 a Madrid en l'enfrontament que encetava la competició femenina. Idèntic resultat es donava en la següent confrontació, contra l'equip de Marsella, mentre que el tercer i definitiu combat, contra el Sant Exupery de Tolosa de Llenguadoc, va ser el més còmode per a les catalanes, al sumar quatre dels cinc punts possibles.
Per a Piñero, la lectura d'aquesta competició no podia ser més positiva, ja que a banda de la primera posició obtinguda, el Ciutat de Barcelona també "ens ha permès poder competir amb equips com els francesos que practiquen un altre estil de judo, fet que sempre és molt enriquidor per a poder aprendre, i hem pogut tenir un primer contacte amb altres judokes que potser ens trobarem en propers campionats".
En categoria femenina, després de Catalunya es va situar l'equip de Madrid, seguit de Marsella i Saint Exupery.
Pel que fa a la competició masculina, la primera posició va ser per a la selecció de Galícia, que va superar per un ajustat 3 a 2 l'ACBB París en una final a la que Catalunya no va poder arribar després de caure en semifinals contra els francesos. A la lluita per la tercera posició, l'equip de Joan Marcual es va veure superat per Madrid per una victòria de diferència.
L'equip català va aconseguir accedir a la següent ronda després d'haver patit a la lligueta prèvia, on va perdre contra Galícia per un contundent 5 a 0 i va haver d'esforçar-se per superar Aix-en-Provence i Saint Exupery per 3 a 2. En aquest sentit, el seleccionador català comentava al final de la competició que aquestes tres derrotes contra els tres equips més forts de la competició havien de servir per entrenar amb més intensitat i corregir errades, ja que "tot just estem al començament de la temporada i encara ens queda molt per arribar a un nivell òptim".
Per últim, en la categoria Sub-19 masculina, que s'estrenava en aquesta edició, el domini va ser aclaparador per als equips francesos en general i, per al Club de Judo de Marsella en particular, ja que va situar els dos equips amb que competia a les dues primeres posicions, seguits de Burdeos i el club Mazarin de París compartint el tercer esglaó del podi, i Binèfar i Hondarribia a la cinquena posició. Els dos equips Sub-19 de Catalunya, després de classificar-se com a segons dels seus respectius grups a la fase prèvia, van caure a les eliminatòries per accedir a semifinals; l'equip A contra el Mazarin parisenc, mentre que l'equip B es va veure superat per Burdeos.
El seleccionador català Sub-19, Jordi Saa, creu que, malgrat no haver tingut opcions de medalla, el torneig "ha estat un bon punt de partida per a començar a tenir ritme de competició i anar agafant la forma necessària per arribar amb les màximes opcions possibles al Campionat d'Espanya"

Les judokes catalanes s'emporten el bronze al "Città di Cogoleto"


L'equip sènior femení de judo de Catalunya va obtenir la tercera posició a la segona edició del Trofeu Internacional "Città di Cogoleto", disputat a aquesta localitat italiana de la província de Gènova el passat 20 de setembre. Les catalanes només van ser superades per les judokes del Marsella, amb qui van empatar en nombre de victòries però no les van poder superar en punts, i les franceses del Mulhouse París, que es van adjudicar la primera posició.

Les selecció dirigida per Alícia Piñero va fer un torneig molt complet en la seva primera sortida d'aquest nou curs, superant en la classificació final l'equip amfitrió del Budo Semmon Gakko i dos representants més de la regió de Ligúria. El sistema de competició escollit, lliga de tots contra tots que va permetre als equips participants disputar un total de cinc rondes, va ser "molt positiu de cara a arrencar la temporada", segons la seleccionadora.

Les judokes convocades, totes de clubs de Barcelona, per Piñero van ser Vanessa Garcia, de menys 48 del Judo Louis; Mireia Rius i Rebeca García, en menys 52 i 57 respectivament, del Montserrat; Marta Mestre, en menys 63 quilos del Llúria i, per últim, Noèlia Gonzàlez, en més 63 quilos del Bushido.

El categoria masculina, el "Città di Cogoleto" també va tenir una superioritat de França, ja que els dos equips del Marsella que hi competien es van endur l'or i l'argent, mentre que el bronze va ser per la selecció d'Eslovènia.

GEORGIA CAMPEONA DEL MUNDO POR EQUIPOS MASCULINO

Japón, la gran potencia y cuna del judo, sufrió un duro revés el domingo al ceder a Georgia el título mundial masculino por equipos, aunque sí conquistó el Mundial femenino bajo el liderazgo de la bicampeona olímpica de menos de 63 kilos, Ayumi Tanimoto.

Los japoneses, que terminaron los Juegos Olímpicos de Pekín con su peor resultado (sólo dos medallas), perdieron en primera ronda del torneo de ocho naciones por 3-2 con Brasil, que se inclinó después en semifinales ante Georgia.

No obstante, Brasil se hizo con una de las medallas de bronce al aplastar por 7-0 a Argelia, mientras la otra iba a parar a Rusia, que asestó otro duro golpe a Japón ganándole por 4-3.

Georgia, con el campeón olímpico y mundial de menos de 90 kilos Irakli Tsirekidze a la cabeza, se impuso a Uzbekistán por 4-2 en la final.

China, vigente campeona de la competición femenina, no contaba con cuatro medallistas olímpicas y perdió por 4-1 con Cuba en la primera ronda.

Cuba se inclinó después por 3-1 ante Francia en semifinales y tampoco pudo llevarse una medalla de bronce, ya que perdió por 5-1 ante Alemania en la repesca.

Alícia Piñero és la nova seleccionadora catalana de judo sots-23 i sènior femení


Alícia Piñero, judoka de l’Sport Club Arvi, ha estat nomenada per la Federació Catalana de Judo seleccionadora catalana de les categories sènior i sots-23. La judoka local, 3r DAN de judo, va debutar com a seleccionadora en el Trofeu Internacional ‘Città di Cogoleto’, competició en la que el combinat català va finalitzar tercer.

L’actual campiona de Catalunya de judo en categoria absoluta ha iniciat una nova etapa en la seva carrera esportiva. Alícia Piñero és des del mes de setembre és l’entrenadora de les seleccions catalanes sots-23 i sènior de judo femení. La judoka cerdanyolenca va decidir deixar de competir després de la seva participació al Campionat d’Espanya i la Federació Catalana de Judo va voler aprofitar la seva experiència i la va convidar a ocupar el càrrec de seleccionadora de les categories sots-23 i sènior. La mateixa Piñero reconeix que “hem va sorprendre l’oferiment perquè és un repte molt gratificant”. La seva arribada a la Federació Catalana de Judo ha coincidit amb algun canvi d’estructura i ara són els tècnics els que estableixen els criteris de selecció.
La judoka de l’Sport Club Arvi es va estrenar com a seleccionadora en el Trofeu Internacional ‘Città di Cogoleto’ i tindrà en el Torneig Internacional de Judo ‘Ciutat de Barcelona’ la seva pròxima cita, competició en la que el combinat català vol revalidar el títol de campió.